Back to home
Melkvrij, Suikervrij

Pindakaas Havermout Bananenbrood

De opdracht voor de Bakstrijd van Laura’s Bakery is voor november 2019 Bananenbrood. Eerlijk gezet eigenlijk nog nooit echt gemaakt. Maar wel een leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan. Bij banaan moest ik gelijk aan mijn ontbijt denken. Ik eet namelijk banaan in de havermoutpap met pindakaas. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Maar ook lekker in een bananenbrood. Daarom is dit mijn versie de Pindakaas Havermout Bananenbrood

INGREDIËNTEN:

 • 4 Bananen
 • 3 Eieren
 • 1 tl Vanille extract
 • 1 el Honing
 • 1 tl Azijn
 • 150 gram Pindakaas 100%
 • 60 gram Havermout
 • 60 gram Amandelmeel
 • 130 gram Bloem
 • 1 tl Bakpoeder
 • 1 tl Baksoda
 • 1/4 tl Zout

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix 3 banen met de mixer zacht(laat er dus nog heel voor later). Meng de eieren 1 voor een met de bananenpuree.

Voeg vanille, honing en azijn toe en meng dit er doorheen. Doe vervolgens de pindakaas er bij en meng alles door elkaar.

Maal de havermout met behulp van een keukenmachine fijn en meng deze samen amandelmeel, bloem, bakpoeder, baksoda en het zout door het bananen ei mengsel.

Bekleed een cakeblik van 26 cm met bakpapier en doe het beslag in het cakeblik. Snijd de nog overgebleven banaan in de lengte doormidden en leg deze boven op het bananenbrood met de binnenkant naar boven als mooie versiering.

Bak het bananenbrood voor 45 min in de oven.

Prik met een saté prikker in het brood. Komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood goed. Laat het bananenbrood 30 minuten in het blik afkoelen en vervolgens op een rooster. Wanneer het brood volledig is afgekoeld kun je hem lekker open eten dit Pindakaas Havermout Bananenbrood

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

Zie ook mijn andere melkvrije recepten zoals:

Mijn Ultieme Brownies

By Niske, 19 november 2019
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie