Back to home

Over Bakken met Niske

Over Bakken met Niske

In 2019 begon ik met mijn bakblog Niske Bakt, omdat ik mijn passie voor het bakken met de wereld wilde delen. Ik leefde me uit in het bakken van taarten, koekjes en gebakjes en vond het geweldig daar over te delen! Naast mijn baan als ergotherapeut, was dit een heerlijk manier om mijn creativiteit te laten leven.

Na de geboorte van onze dochter Ella (2018) merkte ik dat ik graag op het gebied van werken iets anders wilde, iets met meer creativiteit. Daarom ben ik met een loopbaancoach in gesprek gegaan en mijn hobby bakken was een terugkerend thema. Maar ja, hoe verpak je dat in een functie? Want banketbakker wilde ik niet worden. 

Het was al duidelijk dat ik goed was in bakken en het ook nog heel leuk vond om te doen. Maar op de vraag ‘wat heeft de wereld van mij nodig’ was het antwoord niet bakken. Hierop was het antwoord coachen.

Dat coachen was niet helemaal nieuw. Ik heb eerder al wel eens geroepen ‘ik wordt later coach’ en verschillende patiënten tijdens mijn werk als ergotherapeut zeiden ook dat ik coach moest worden.

In een sessie met de loopbaancoach zei ik grappend: “dan word ik bakcoach”. 

Dat idee leek toen meer een grap dan echt. Echter een paar weken later tijdens het wandelen van mijn ommetje kwam deze gedachte weer bij me op. Bakken en coachen. Mijn passie voor bakken te combineren met mijn liefde om mensen te helpen. Samen met m’n loopbaancoach gingen we het echt concreet maken. Hoe meer we er over praatten hoe enthousiaster ik werd. En toen was het idee van Bakken met Niske geboren.  

Dit is typisch Niske

  • Ik ben creatief en maak graag mooie dingen. Niet alleen in taarten, maar ik teken ook graag, heb jaren op viool- en pianoles gezeten en maak graag foodfoto’s van alle lekkere taarten die ik bak.
  • Ik ben dol op een goed gesprek. Laten we het hebben over de zaken die echt belangrijk zijn in het leven.
  • Lachen vind ik heel erg belangrijk. Humor geeft een heerlijke draai aan de soms lastige dingen van het leven.
  • Ik ben echt een genieter. Natuurlijk van de grote dingen zoals een heerlijke vakantie, maar ik kan ook genieten van de kleine dingen in het leven als een lekkere kopje koffie in de ochtend of een mooie wandeling in de natuur.
  • Ik ben een echte doener. Ik ben praktisch ingesteld en denk vaak in simpele maar toch doeltreffende oplossingen.

Waarom de combinatie bakken en coachen

Als ik aan het bakken ben dan word ik rustig in m’n hoofd. Ik vind het een heerlijke vorm van ontspannen en als je ontspannen bent dan kan je ook dichter bij jezelf komen. Daarnaast heb ik ervaren dat wanneer je bezig ben er minder ruimte is voor je ego om zich ergens mee te bemoeien. Door bakken en coachen te combineren, creëer ik een setting waarin ontspanning en creativiteit ontstaat waardoor er ruimte is voor pure antwoorden.

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat…

  • Ik moeder ben van 2 hele lieve kinderen. Onze zoon Casper (2016) die echt een kei is in zelf bedenken van de mooiste lego bouwwerken. En onze dochter Ella (2018) die de hele dag in de weer is met haar poppen. En nee ik ben totaal niet van de gender rollen, maar het blijkt dat ze echt hierin hun eigen voorkeuren hebben.
  • Ik al op vele plekken in Nederland heb gewoond. Ik ben geboren in Eindhoven en heb zelfs een tijdje in Heerenveen gewoond. (Hoe ver verspreid wil je het hebben over Nederland.) Het grootste gedeelte van mijn jeugd ben ik opgegroeid in Harderwijk. En nu woon ik sinds 2015 met veel plezier in het mooie Amersfoort.
  • Ik dyslectisch ben en dit uit zich vooral in het feit dat ik hele kromme zinnen schrijf, omdat mijn hoofd sneller gaat dan ik zelf kan schrijven. Hierdoor knoop ik als het ware 2 zinnen aan elkaar en dit ziet er soms gek uit.
  • Ik jarenlang aan theatersporten heb gedaan. Improviseren op een podium gaat mij goed af. Heerlijk om samen met anderen een fijne voorstelling te maken.
  • Ik een echte beelddenker ben. Waarschijnlijk ook mede veroorzaakt door mijn dyslexie. Hierdoor heb ik echt een voorliefde voor metaforen waarmee ik snel iets duidelijk kan maken.