Back to home

Over Bakken met Niske

Over Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Je kunt wel zeggen dat bij mij de oven geregeld aan staat om iets lekkers te bakken.

In 2017 liet mijn man zich omscholen tot meester. In die tijd was hij veel naar colleges of druk aan het studeren. In die tijd was ik veel thuis met onze zoon Casper (2016). Wanneer hij op bed lag, ging bij mij vaak de oven aan.

Eerste volgde ik trouw de recepten van anderen. Maar ik vond al snel dat recepten vaak helemaal niet kloppen en ging ze helemaal naar mijn eigen hand zetten. Ook ontwikkelde ik al snel mijn eigen ideeën en recepten. En zo begon ik in 2019, na de geboorte van onze dochter Ella (2018), Bakken met Niske.

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat mooie en lekkere creaties gemaakt en gebakken. Ga snel een kijkje nemen op mijn blog en laat je inspireren.

Dit is typisch Niske

  • Ik ben creatief en maak graag mooie dingen. Niet alleen in taarten, maar ik teken ook graag, heb jaren op viool- en pianoles gezeten en maak graag foodfoto’s van alle lekkere taarten die ik bak.
  • Ik ben dol op een goed gesprek. Laten we het hebben over de zaken die echt belangrijk zijn in het leven.
  • Lachen vind ik heel erg belangrijk. Humor geeft een heerlijke draai aan de soms lastige dingen van het leven.
  • Ik ben echt een genieter. Natuurlijk van de grote dingen zoals een heerlijke vakantie, maar ik kan ook genieten van de kleine dingen in het leven als een lekkere kopje koffie in de ochtend of een mooie wandeling in de natuur.
  • Ik ben een echte doener. Ik ben praktisch ingesteld en denk vaak in simpele maar toch doeltreffende oplossingen.

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat…

  • Ik moeder ben van 2 hele lieve kinderen. Onze zoon Casper (2016) die echt een kei is in zelf bedenken van de mooiste lego bouwwerken. En onze dochter Ella (2018) die de hele dag in de weer is met haar poppen. En nee ik ben totaal niet van de gender rollen, maar het blijkt dat ze echt hierin hun eigen voorkeuren hebben.
  • Ik al op vele plekken in Nederland heb gewoond. Ik ben geboren in Eindhoven en heb zelfs een tijdje in Heerenveen gewoond. (Hoe ver verspreid wil je het hebben over Nederland.) Het grootste gedeelte van mijn jeugd ben ik opgegroeid in Harderwijk. En nu woon ik sinds 2015 met veel plezier in het mooie Amersfoort.
  • Ik dyslectisch ben en dit uit zich vooral in het feit dat ik hele kromme zinnen schrijf, omdat mijn hoofd sneller gaat dan ik zelf kan schrijven. Hierdoor knoop ik als het ware 2 zinnen aan elkaar en dit ziet er soms gek uit.
  • Ik jarenlang aan theatersporten heb gedaan. Improviseren op een podium gaat mij goed af. Heerlijk om samen met anderen een fijne voorstelling te maken.
  • Ik een echte beelddenker ben. Waarschijnlijk ook mede veroorzaakt door mijn dyslexie. Hierdoor heb ik echt een voorliefde voor metaforen waarmee ik snel iets duidelijk kan maken.