Back to home
Gebak, Melkvrij

De Ultieme Brownies

Brownies heb ik van alle baksels het meest gebakken. Ik ben er gewoon dol op. Dit komt natuurlijk omdat er chocolade in zit. Daarnaast is het een heerlijke lekkernij om mee te nemen naar gelegenheden waar iedereen wat mee moet nemen. En dat heb ik ook geregeld gedaan. Echter is mij opgevallen dat er  binnen de brownie recepten-wereld twee soorten brownies zijn. Aan de ene kant heb je de meer cake-achtige brownies en aan de andere kant de smeuïge versie. Omdat ik van beide eigenschappen hou heb ik dit recept ontwikkeld. Deze is zowel smeuïg als cake-achtig. Nou hou ik er van als ze beide eigenschappen bezitten. In dit recept vind ik dat ik een heerlijke mix heb gevonden van beide eigenschappen.

INGREDIËNTEN

 • 120 gram chocola (extra puur)
 • 330 gram suiker
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1/4 theelepel zout
 • 175 ml arachideolie (zonnebloem- of maisolie kan ook)
 • 130 gram bloem
 • 30 gram cacao
 • 100 gram walnoten

BENODIGDHEDEN

 • Bakvorm van 20 x 20 cm

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje olie en leg een stuk bakpapier in het bakblik zodat de bodem en 2 zijkanten bedekt zijn met bakpapier.

Smelt de chocola au-bain-marie in een hittebestendige kom en laat deze kort even afkoelen. Doe de suiker, eieren, vanille extract en het zout in een kom en mix het geheel door elkaar zodat er een romige massa ontstaat. Dit duurt zo ongeveer 5 minuten.

Doe vervolgens de olie er bij en de gesmolten chocola door het beslag en roer het geheel met een spatel door elkaar. Voeg dan de bloem en de cacao er bij en roer alles door elkaar totdat alles gemengd is. Niet te lang blijven roeren. Doe er als allerlaatst de walnoten bij en roer nog een laatste keer.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en zet deze in de oven voor 40 minuten.

Laat de brownie in de bakvorm helemaal afkoelen. Verdeel de brownie vervolgens in 16 stukken.

Lekker Smikkelen,

Liefs Niske

By Niske, 20 maart 2018
 • 1
1 Comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie