Back to home
Melkvrij, Taart

Passievruchten Kwarktaart

Al eerder bakte ik de aardbeien kwarktaart en deze was zo geslaagd dat ik daar ook graag nog een nieuwe variant van wilde maken. Daarom maakte ik deze keer een passievruchten kwarktaart. Ook deze taart is helemaal geslaagd en heerlijk fris om te eten.

Net als de aardbeien variant is deze kwarktaart ook helemaal melkvrij door het gebruik van kokosyoghurt en soja-slagroom. Zet een lekker kopje thee erbij en geniet van deze heerlijk passievruchten kwarktaart.

INGREDIËNTEN:

  • 12 blaadjes gelatine
  • 200 gram Speculoos koekjes
  • 100 gram plantaardige boter
  • 500 gram passievruchten blokjes (diepvries)
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 500 gram kokosyoghurt
  • 1 bus soja-slagroom
  • Appelsap
  • 10 gram poedersuiker

BEREIDING:

Week 9 blaadjes gelatine in koud water.

Doe de speculoos koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn en doe in een kom. Smelt daarna de boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de boter bij de koekkruimels en meng door elkaar. Verdeel de speculoos kruimels over een springvorm van 24 cm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

Ontdooi de passievrucht blokjes in de magnetron of haal de blokjes op tijd uit de vriezer. Haal het passievruchtensap door een zeef om de pitjes er uit te halen en vang het sap op. Meet 250 ml passievruchtensap af en bewaar het overgebleven deel.

Pers de citroen uit en doe het citroensap samen met de suiker in een een steelpannetje. Breng aan de kook en haal het van het vuur. Voeg de geweekte blaadjes gelatine er in en roer door totdat ze zijn opgelost. Meng door de 250 ml passievruchtensap.

Doe de kokosyoghurt in een ruime kom en meng hier het passievruchtensap doorheen. Meng vervolgens de slagroom uit de bus in 3 delen er doorheen, zodat het een homogene massa is. Giet het mengsel in de vorm boven op de koekjes bodem. Laat voor 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping week je de laatste 3 blaadjes gelatine in koud water. Vul het achter gehouden passievruchtensap aan met appelsap totdat je 200ml vloeistof heb. Doe 1/3 van het sap in een steelpannetje en breng aan de kook. Wanneer deze kookt, haal hem van het vuur en roer er de blaadjes gelatine doorheen. Voeg vervolgens de rest van het sap erbij. Voeg als laatste de poedersuiker er doorheen. Giet de topping op de opgesteven taart en laat ook deze weer opstijven in de koelkast.

Versier de taart met een verse passievrucht en klaar is je passievruchten kwarktaart.

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By Niske, 12 oktober 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie