Back to home
Melkvrij, Taart

Melkvrije Kwarktaart

Als het zo mooi zomer weer is dan is het laatste wat je wil in de keuken staan en de oven aan moeten hebben. Dan wil je juist iets verfrissend en verkoelend. Daarom is deze Melkvrije Kwarktaart helemaal geschikt voor in de zomer. En zal ik je dan gelijk een geheimpje vertellen. In deze taart zit helemaal geen kwark, maar als ik het je niet verteld had zou je dat zeker weten niet geproefd hebben. Dus heb jij een melkvrij dieet dan kan ook jij of je gasten van deze heerlijke Melkvrije Kwarktaart genieten.

INGREDIËNTEN:

  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 gram Speculoos koekjes
  • 100 gram plantaardige boter
  • 500 gram aardbeien
  • 1 citroen
  • 500 gram kokosyoghurt
  • 250 ml soja slagroom (om te kloppen)
  • 30 gram suiker
  • 10 gram poeder suiker

BEREIDING:

Week 8 blaadjes gelatine in koud water.

Doe de speculoos koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn en doe in een kom. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de boter bij de koekkruimels en meng door elkaar. Verdeel de speculoos kruimels over een springvorm van 24 cm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

Pureer 300 gram aardbeien. Pers de citroen uit en doe het citroensap in een steelpannetje. Breng aan de kook en haal het van het vuur. Voeg de geweekte blaadjes gelatine er in en roer door totdat ze zijn opgelost. Roer door de aardbeienpuree.

Klop de soja slagroom met de suiker stevig.

Doe de kokosyoghurt in een ruime kom en meng hier de aardbeienpuree doorheen. Meng vervolgens de opgeklopte slagroom er in 3 delen doorheen zodat het een homogene massa is. Giet het mengsel in de vorm boven op de koekjes bodem. Laat voor 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping week je de laatste 2 blaadjes gelatine in koud water en pureer je de overige 200 gram aardbeien. Doe 1/3 van de aardbeienpuree in een in steelpan en breng aan de kook. Wanneer deze kook, haal hem van het vuur en roer er de blaadjes gelatine door heen. Voeg vervolgens weer bij de overgebleven aardbeien puree. Voeg als laatste de poedersuiker er door geen. Giet de topping op de opgesteven taart en laat ook deze weer opstijven in de koelkast.

Versier de taart met nog wat verse aardbeien.

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

Zie ook mij andere melkvrije recepten zoals de Roze Koek XXL

By Niske, 18 augustus 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie