Back to home
Glutenvrij, Melkvrij, Taart

Roze Koek XXL

Voor het eerste doe ik mee aan de #swiepswoepswap de leuke foodswap van @mandyandmore. Mandy heeft mij gekoppeld aan @mamma_tje_van_alles. Ik volgde haar al een tijdje op Instagram en nu heb ik een lekker gerecht gekozen van haar blog.

Er is was veel keuze maar m’n oog viel al snel op de XXL Roze koek. Willeke had zichzelf de uitdaging gegeven om deze bij een volgende keer bakken helemaal glutenvrij te maken. Nou die uitdaging ben ik aangegaan. Ik heb de bloem vervangen door maizena. Daarnaast heb ik hem ook nog eens melkvrij gemaakt, door een andere topping te gebruiken op basis van frambozen en poedersuiker.

De roze koek XXL is zeker geslaagd en erg lekker en voor iedereen te maken.

INGREDIËNTEN:

 • 180 gram Margarine (kamertemperatuur)
 • 200 gram Witte Basterdsuiker
 • 180 gram Amandelmeel
 • 60 gram Maizena
 • 1/4 tl Zout
 • 1 1/2 tl Vanille extract
 • 6 Eieren
 • 100 gram Frambozen (vers of diepvries)
 • 185 gram Poedersuiker
 • 2 tl Sojamelk

BENODIGDHEDEN:

 • Springvorm 24 cm
 • Bakpapier
 • Pan
 • Paletmes

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 C en vet de springvorm van 24 cm in en bekleed deze met bakpapier.

Doe de margarine, basterdsuiker, amandelmeel, maizena, zout, vanille extract en de eieren in een kom en meng tot een geheel. Doe het beslag in de springvorm en bak deze in de oven voor 30 min. Als de koek klaar is haal hem nog warm uit de springvorm en laat deze helemaal afkoelen op een rooster.

Plet de frambozen met een vork en druk ze door de zeef en zorg dat je 25 gram frambozensap opvangt.

Doe het frambozensap samen met de poedersuiker en de sojamelk in een een pannetje. Verwarm al roerend het geheel totdat deze egaal en vloeibaar is.

Verdeel het over de koek. Eventeel uitsmeren met een paletmes. Werk wel snel wat het glazuur zal snel hard worden. Laat het glazuur helemaal uitharden.

Lekker Smikkelen!

Liefs Niske

By Niske, 28 juni 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie