Back to home
Taart

Mojitotaart

Afgelopen weekend was ik jarig! Dat vieren we natuurlijk met taart. Voor mijn verjaardag maakte ik deze lekkere Mojitotaart. Voor deze taart was de Mojito cocktail mijn inspiratiebron. De combinatie van limoen, munt en rum is top. Zo ook in deze Mojitotaart. Ga jij hem ook maken?

Mojitotaart Recept

INGREDIËNTEN:

Cake:
  • 200 gram Boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram Witte Basterdsuiker
  • 2 Limoenen
  • 4 Eieren
  • 225 gram Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
Mojito vulling:
  • 1 blaadje Gelatine
  • 50 gram Suiker
  • 50 gram Rietsuiker
  • Rasp van 2 limoenen
  • 85 ml limoensap (ongeveer 4 limoenen)
  • 1 ei
  • 2 dooiers
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 2 takjes munt
Trempeersiroop:
  • 60 ml Water
  • 45 gram Rietsuiker
  • 25 ml Witte Rum
  • 5 takjes Munt
Botercrème:
Afwerking:
  • 190 gram witte chocolade
  • 65 ml Slagroom
  • klontje boter
  • Groene kleurstof
  • 250 ml Slagroom
  • 25 gram Suiker
  • 1 zakje Klopfix
  • 12 blaadjes munt
  • Limoenrasp

BENODIGDHEDEN:

  • 3 Taartpan/springvorm 15 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 1 cm
  • Spuitzakje met kartelmond
  • Cakeboard 20 cm

BEREIDING:

Cakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spray of vet de bakvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier.

Rasp de schil van de limoenen en pers daarna de limoenen. Klop de suiker samen met de boter, het zout en het limoenrasp enkele minuten romig. Mix de eieren één voor één door het beslag. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en klop alles totdat het goed gemengd is. Meng als laatste 40 ml van het limoensap door het beslag en roer alles nog een keertje goed door. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ze voor 25 min in de voorverwarmde oven. Wanneer de cakes klaar zijn, laat ze op een rooster 10 min afkoelen. Verpak ze vervolgens in vershoudfolie en bewaar de cakes in de koelkast tot gebruik. Als je geen 3 taartpannen hebt, bak dan de cakes in 2 rondes.

Trempeersiroop:

Doe water, rietsuiker in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de siroop nog even kort doorkoken (ongeveer 1 minuut). Haal de pan van het vuur en voeg rum en de takjes munt toe. Laat het geheel afkoelen. Haal na 1 uur de muntblaadjes uit de siroop.

Mojito-vulling:

Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Doe suiker, rasp, limoensap en eieren in een steelpan en verwarm het geheel al roerende op middelhoog vuur tot 85 C. Haal het dan van het vuur en haal de vulling door een zeef. Voeg vervolgens de gelatine toe, en als deze volledig is opgelost voeg dan de boter in kleine blokjes toe en laat opstijven in de koelkast. Wanneer je de taart gaat opbouwen, mix dan de vulling nog een keertje goed door. Haal de blaadjes munt van de takjes en snij deze fijn. Roer de munt door de mojito-vulling.

Botercrème:

Maak de botercrème zoals beschreven in het recept op mijn blog en doet het in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm.

In elkaar zetten:

Egaliseer alle drie de cakes. Leg het taartkarton op een draaiplateau en leg de eerste plak cake er op. Verdeel met een bakkwast 1/3 van de trempeersiroop over de cake. Spuit 2 cirkels botercrème bovenop elkaar aan de buitenrand. Vul de ring botercrème op met de helft van de mojito-vulling. Leg de 2e plak cake erop, herhaal dezelfde stappen zoals hierboven beschreven en eindig met de laatste plak cake en doe hier het laatste deel van de trempeersiroop op.

Breng een dun laagje botercrème aan op de taart en smeer deze helemaal uit. Maak de zijkanten glad met behulp van een deegschraper. De eerste laag is de crumb coat, laat deze 30 min opstijven in de koelkast.

Verdeel de rest van de botercrème over de zijkant en de bovenkanten. Maak de zijkant en de bovenkant glad met behulp van een deegschraper. Laat de taart nu goed opstijven.

Afwerking:

Hak de witte chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een hittebestendige kom. Zet deze boven op een pan met een klein laagje water en verhit het geheel au-bain-marie. Wanneer het geheel volledig is gesmolten, voeg een klontje boter en groene kleurstof toe en roer alles goed door. Zet het fornuis op de laagste stand en wacht even tot de ganache goed is om een mooie drip te maken. Maak met behulp van een theelepel drips. Als de ganache te stijf is zet het fornuis iets hoger, is de ganache te zacht haal de kom van het fornuis.

Klop als laatst de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger en doe alles in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit 12 toeven slagroom aan de rand van de taart. Leg op elke toef een blaadje munt. Verdeel de limoenrasp ter decoratie over de taart. Je mojitotaart is klaar!!

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By Niske, 15 september 2022
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie