Back to home
Melkvrij, Muffins, Suikervrij

Suikervrije Chocolade Courgette Muffins

Ik maakt al eens deze suikervrije wortel muffins van blijsuikervrij.nl. Je kunt naast worteltjes ook nog andere groeten gebruiken als basis in een recept. Zo heb ik ooit chocolade brownies gegeten op basis van courgette. Door de worteltjes muffins moest ik daar weer aan denken. Dit inspireerde mij deze suikervrije chocolade courgette muffins te maken met dus courgette.

INGREDIËNTEN

  • 2 bananen (het liefst zo rijp mogelijk)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 175 gram geraspte courgette
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels cacao
  • snufje zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 12 muffin-bakpapiertjes in een  muffin vorm.

Pel de bananen en prak ze vervolgens met een vork zacht. Doe vervolgens alle natte ingrediënten bij de bananen (dus eieren, azijn, honing en vanille) en meng alles goed door elkaar.

Zeef de bloem, cacao en baking soda en doe deze bij de natte ingrediënten. Doe ook de courgette en het snufje zout er bij en meng alles door elkaar zodat alle natte en droge ingrediënten goed gemengd zijn.

Verdeel het beslag over de 12 muffin-vormpjes. En zet ze vervolgens 20 minuten in de oven. Als ze klaar zijn controleer met een cocktailprikker of de muffins goed gaar geworden zijn. Laat ze even afkoelen en dan zijn de suikervrije chocolade courgette muffins klaar om te eten.

Lekker Smikkelen,

Liefs Niske

By Niske, 13 maart 2018
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie