Back to home
Koekjes, Lunch, Melkvrij

Poffertjes

Wie is er nou niet dol op poffertjes? Mijn kinderen zeker weten en ook ik was er als kind en nu nog steeds dol op. Vroeger bij ons thuis bakte mijn moeder altijd poffertjes als lunch in de vakantie. En deze traditie heb ik er ook ingehouden bij m’n eigen kinderen. In de vakantie of op een studiedag gaan we dan heerlijk poffertjes bakken.

Nou moet ik qua poffertjes echt wel iets opbiechten. Lang heb ik ze gemaakt met een mix. Maar als echte bakker wilde ik dit natuurlijk ook helemaal zelf kunnen. Dus maakte ik m’n eigen recept. En helemaal zelf gemaakt zijn ze toch het allerlekkerste. Ga jij ze ook een keer maken in de vakantie of in het weekend?

Poffertjes Recept

INGREDIËNTEN:

  • 400 ml (Haver)melk
  • 140 gr Bloem
  • 60 gr Boekweitmeel
  • 2 tl Bakpoeder
  • 20 gr Poedersuiker
  • 1/4 tl Zout
  • 1 1/2 el Zonnebloemolie
  • 1 Ei
Extra:
  • Olie om in te vetten
  • Boter + Poedersuiker

BENODIGDHEDEN:

BEREIDING:

Doe de melk in en kom. Voeg alle drogen ingrediënten toe en roer alles goed door. Voeg er het ei en de olie aan toe en roer nog een keer door. Doe het beslag in een knijpfles.

Verhit de poffertjespan/ijzer en smeer met een kwastje de pan/ijzer in met wat olie. Met behulp van de knijpfles doe je het beslag in de pan. Bak de poffertjes totdat ze bruin zijn. Heb je een pan keer ze dan nog een keer om.

Serveer de poffertjes warm met een lekkere klont boter en rijk bestrooid met poedersuiker.

Lekker smikkelen.

Zie ook mijn recept voor drie-in-de-pan

By Niske, 2 februari 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie