Back to home
Feest, Gebak, Oud & Nieuw

Oliebollen

Het is bij ons echt traditie om met oud en nieuw zelf de oliebollen te bakken. Het is zo gezellig op de laatste dag van het jaar. Met de ontknoping van de top 2000 op de achtergrond lekker beslag maken en bakken.

Er is toch niets lekkerder dan een warme oliebol vers uit de olie bestrooid met poedersuiker.

Met dit recept kan ook jij die heerlijke oliebollen helemaal zelf maken.

Oliebollen Recept:

INGREDIËNTEN:

  • 1/2 Jonagold appel
  • 50 gram Geconfijte kersen
  • 125 gram Rozijnen
  • 125 gram Blanke Rozijnen
  • 500 gram Bloem
  • 500 ml Melk (lauwwarm)
  • 20 gram Basterdsuiker
  • 2 tl Zout
  • 4 tl Gedroogde gist
  • 1/2 Citroenrasp
  • 1 1/2 Liter Zonnebloemolie

BENODIGDHEDEN:

  • Gietijzeren pan
  • Kookthermometer
  • Metalen schuimspaan
  • Keukenpapier

BEREIDING:

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukjes. Doe dit ook met de geconfijte kersen. Was de rozijnen en dep ze goed droog met keukenpapier.

Doe de bloem, melk, suiker, zout, giste n citroenrasp in een kom. Meng het geheel met een houten lepel goed door elkaar. Voeg er de vulling aan toe en roer alles nog een keer goed door, zodat het een luchtig beslag wordt. Doe een vochtige theedoek over de kom heen en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plek.

Verwarm in een gietijzeren pan de olie tot 180 graden.

Roer het beslag nog even goed door. Schep met een ijslepel mooie bollen van het beslag en doe deze in de olie. Bak per keer 5 oliebollen. Bak de oliebollen 6 a 7 min in de olie.

Haal de oliebollen met een metalen schuimspaan uit de olie en laats ze even uitlekken op keukenpapier.

Laat ze een beetje afkoelen en serveer met een beetje poedersuiker.

Lekker Smikkelen

By Niske, 29 december 2021
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie