Back to home
Cake, Feest, Pasen, Taart

Paastaart

Pasen staat weer bijna voor de deur en Pasen is een heerlijk feest om qua bakken lekker helemaal los te gaan. Lekkere broodjes bakken bij het ontbijt of bij een gezellige paasbrunch. Ook deze heerlijke Paastaart is echt een aanrader om lekker te maken voor de Pasen.

Heerlijk bij de koffie of als afsluiting van een heerlijke paasbrunch. Als je de taart alleen al ziet krijg je een gevoel van lente en vrolijkheid. Ga jij hem ook maken?

Paastaart Recept

INGREDIËNTEN:

Cake
 • 200 gram Boter (kamertemperatuur)
 • 200 gram Witte Basterd Suiker
 • 4 Eieren
 • 200 gram Bloem
 • 2 tl Bakpoeder
 • 1/4 tl Zout
 • 1 tl Vanille Extract
Vulling:
Botercrème:
Decoratie:
 • 8 Paaseitjes met crunch buitenkant laagje

BENODIGDHEDEN:

 • 3 Taartpan/springvorm 15 cm doorsnede
 • Bakpapier
 • Spuitzak
 • Spuitmondje 1 cm
 • Gras Spuitmondje
 • Cakeboard 22 cm

BEREIDING:

Cakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spray of vet de bakvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier.

Klop de suiker samen met de boter, het zout en de vanille in 10 minuten romig. Voeg er vervolgens de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de bloem en bakpoeder aan toe en klop alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ze voor 25 min in de voorverwarmde oven. Wanneer de cakes klaar zijn, laat ze op een rooster afkoelen. Als je geen 3 taartpannen hebt, bak dan de cakes in 2 rondes.

Vulling:

Maak de banketbakkersroom zoals beschreven is op mijn blog. Laat deze afkoelen in de koelkast. Klop hem vlak voor gebruik nog even goed los. Klop in een andere kom de slagroom samen met het halve zakje klopfix. Voeg de slagroom bij de banketbakkersroom en meng tot een geheel. De Zwitserse room is klaar.

Hak de paaseitjes in kleine stukjes.

Botercrème:

Maak de botercrème zoals beschreven is op mijn blog. Weeg 150 gram botercrème af en kleur deze groen met groene kleurstof en een heel klein beetje geel. Zodat het de kleur van fris gras krijgt.

Kleur het overgebleven gedeelte van de botercrème zacht geel. Doe de groene botercrème in een spuitzak met het gras spuitmondje en de gele botercrème in een spuitzak met 1cm spuitmondje.

Opbouwen:

Egaliseer alle drie de cakes. Leg het taartkarton op een draaiplateau en leg de eerste plak cake er op. Spuit 2 cirkels botercrème bovenop elkaar aan de buitenrand. Vul de ring botercrème op met een deel van de vulling. Verdeel de helft van de paaseitjes over de vulling. Voeg nog een lepel vulling toe boven op de eitjes en egaliseer de vulling zodat de paaseitjes helemaal omhuld worden door de Zwitserse room. Leg de 2e plak cake erop, herhaal zoals hierboven beschreven en eindig met de laatste plak cake.

Breng een dun laagje gele botercrème aan op de taart en smeer deze helemaal uit. Maak de zijkanten glad met behulp van een deegschraper. De eerste laag is de crumb coat, laat deze 30 min opstijven in de koelkast.

Verdeel de rest van de botercrème over de zijkant en de bovenkanten. Maak de zijkant en de bovenkant glad met behulp van een deegschraper. Spuit met groen botercrème grassprieten aan de zijkant en in een cirkel aan de bovenkant van de taart. Decoreer de taart met paaseitjes. Laat de taart nu goed opstijven. Klaar is je paastaart!

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By Niske, 13 april 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie