Back to home
Basis, Melkvrij

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is echt een basis room bij het maken van taarten. Je kunt het echt voor zoveel dingen gebruiken. Voor het vullen van bijvoorbeeld soezen, taarten of bij het maken van botercrème.

Hierbij het recept voor een melkvrije banketbakkersroom. Ik gebruik hiervoor amandelmelk, dit vind ik heerlijk combineren bij gebak. Amandelen worden sowieso veel gebruikt bij het bakken denk maar aan spijs en marsepein.

INGREDIËNTEN:

  • 500 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 vanille stokje
  • 110 gram suiker
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram maizena

BEREIDING:

Snij het vanille stokje doormidden en schraap met een mesje het merg uit de vanille. Doe het merg, het vanille stokje en 450 ml melk samen in een pan met dikke bodem. Zet de pan op het vuur en breng de melk aan de kook.

Doe de suiker, eierdooiers en de over gebleven melk in een kom en meng door elkaar. Voeg als laatste de maizena toe en roer alles goed door elkaar tot een romig papje.

Wanneer de melk kookt haalt dan het vanille stokje uit de melk en voeg de helft van de melk bij het papje en roer deze goed door.

Dit noem je familie maken.

Voeg vervolgens al roerend het papje bij de overgebleven melk in de pan. Blijf alles goed roeren tot dat het dik begint te worden. Wanneer het dik is kook je de banketbakkersroom nog 1 min zachtjes door.

Doe daarna de banketbakkersroom in een platte schaal en doe er gelijk een plastic folie overheen om een velletje te voorkomen.

Laat de banketbakkersroom afkoelen voor gebruik. Eerst op het aanrecht en vervolgens in de koelkast.

Voor gebruik is het fijn om de banketbakkersroom met een mixer nog even op te kloppen.

Maak met deze banketbakkersroom bijvoorbeeld deze heerlijke mini-slofjes met aardbei.

Lekker smikkelen,

Liefs Niske

By Niske, 14 mei 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie