Back to home
Cake, Feest, Taart, Valentijn

Valentijntaart

Valentijn staat binnenkort weer voor de deur en wat is er nou leuker dan deze heerlijke valentijntaart voor jouw geliefde te maken. De basis is natuurlijk van pure chocolade. Chocolade hoort echt bij de liefde. De taart is gevuld met een heerlijke mascarpone room met framboos en stukjes witte chocolade.

Je kan deze valentijntaart maken voor je geliefde, maar natuurlijk ook voor jezelf als een ode aan jezelf. Je mag jezelf zeker weten in het zonnetje zetten.

Valentijntaart Recept

INGREDIËNTEN:

Chocoladecake:
  • 135 gram Pure Chocolade (in stukjes)
  • 135 gram Boter (in blokjes)
  • 180 gram Suiker
  • 4 Eieren
  • 1/4 tl Zout
  • 1 tl Vanille extract
  • 70 gram Bloem
Mascarponeroom:
  • 250 ml Slagroom
  • 150 gram Mascarpone
  • 20 gram Basterdsuiker
  • 1/2 tl Vanille extract
  • 1 zakje Klopfix
  • 125 gram Frambozen
  • 50 gram Witte Chocolade

BENODIGDHEDEN:

  • Taartpan/springvorm 15 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Spuitmondje 15 mm + spuitzak

BEREIDING:

Chocoladecake:

Verwarm de oven voor op 180 grade

Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom. Verwarm au-bain-marie to bijna alles is gesmolten en er nog een paar stukjes chocolade en boter zichtbaar zijn. Haal de kom van de pan en roer het geheel door zodat ook de laatste stukjes zijn gesmolten en zet weg om even af te koelen.

Spray of vet de bakvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier.

Klopt de suiker samen met de eieren, het zout en de vanille romig. Voeg er vervolgens de bloem en de chocolade aan toe en klop alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak ze voor 35-40 min in de voorverwarmde oven. Wanneer de chocoladecake klaar is, laat deze in de vorm afkoelen.

Mascarponeroom:

Doe de slagroom, mascarpone, basterdsuiker en vanille samen met de klopfix in een kom en klop stijf.

Houd 7 frambozen achter voor de garnering. Snijd de rest van de frambozen in kleine stukjes. Hak ook de witte chocolade fijn en voeg beide bij de mascarponeroom. Roer alles goed door elkaar en doe de vulling in een spuitzak met een mondje van 15 mm.

Opbouwen:

Snijd van beide chocolade cakes de bovenkant af zodat deze volledig recht is. Leg een van de cakeplakken op een bord. Maak toeven van de mascarponeroom langs de buitenrand. Vul het midden op met mascarponeroom. Leg de tweede cake er bovenop met de onderkant naar boven. Spuit hierop ook weer toeven van mascarponeroom. Verdeel de overgebleven frambozen erover en versier eventueel met Valentijn snoepjes of chocolade.

Lekker smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 12 februari 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie