Back to home
Glutenvrij, Koekjes

Hazelnoot Macarons

Macarons, het heerlijke delicate koekje uit Frankrijk. Een echte bak uitdaging, want het is zeker niet het gemakkelijkste koekje wat je kan bakken. Maar met deze stap-voor-stap uitleg ga ik je helpen om deze heerlijke hazelnoot macarons ook zelf te maken.

Hazelnoot Macarons Recept

INGREDIËNTEN:

Macarons:
 • 200 gram Amandelmeel
 • 200 gram Poedersuiker
 • Bruine kleurstof (poeder of gel)
 • 150 gram Eiwit
 • snuf Zout
 • 55 ml Water
 • 200 gram Suiker
Vulling:
 • 60 gram Hazelnoten
 • 150 gram Pure Chocola
 • 120 ml Slagroom
 • 30 gram Boter (kamertemperatuur)

BENODIGDHEDEN:

 • Bakpapier
 • Staande Mixer
 • Steelpannetje
 • Bakthermometer
 • Spuitzak met mondje van 10mm

BEREIDING:

Macarons:

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken hierop rondjes van 3,5 cm met behulp van een ronde koekjesuitsteker (Het makkelijkst gaat dit aan de binnenkant). Zorg dat je in totaal 70 rondjes hebt getekend. Draai vervolgens het bakpapier om, zodat de getekende kant aan de onderkant zit.

Zeef het amandelmeel en de poedersuiker en doe samen in een kom. Voeg 75 gram eiwit en de kleurstof toe en meng alles goed door elkaar, totdat het een geheel is. Zet de kom weg tot gebruik. Zorg ervoor dat de massa goed fel van kleur is. Straks ga je er nog opgeklopte eiwitschuim bij doen en wordt het veel lichter van kleur.

Doe de andere helft van het eiwit in de kom van de staande mixer, met een snuf zout. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook (roer niet). Als de suikersiroop kookt maar nog niet de 118 graden heeft bereikt, zet je de mixer aan het klopt de eiwitten stijf.

Als het eiwit stijf is en de suikersiroop is 118 graden, haal deze dan van het fornuis en giet deze in een dun straaltje bij de eiwitten terwijl de mixer nog aan het draaien is. Laat de mixer nog 5 min. draaien om iets af te koelen.

Het mengen van de opgeklopte eiwit door het amandelmengsel heet macaroneren

Voeg 1/3 deel van het eiwit bij het amandelmengsel totdat het helemaal gemengd is. Meng daarna de rest van het eiwit er bij en meng tot het goed gemengd is en iets begint te vloeien.. Het moet iets van je spatel vallen in een driehoek.

Doe het geheel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10mm. Spuit het beslag op de bakplaat (vul de rondjes). Tik een paar keer aan de onderkant van de bakplaat, dit is om de luchtbelletjes naar boven te laten komen.

Laat vervolgens de macarons 1 uur drogen.

Verwarm de heteluchtoven op 140 graden en bak de macarons vervolgens 23 minuten. Open de oven na 10 min heel kort, dit is om de stoom te laten ontsnappen.

Wanner de macarons klaar zijn, haal het bakpapier met de macarons gelijk van de bakplaat. Laat de macarons eerst afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.

Vulling:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de hazelnoten 10 min. in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen. Wanneer ze afgekoeld zijn, maal ze dan fijn in het molentje van je staafmixer.

Verarm de chocolade au-bain-marie. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot kooktemperatuur en voeg bij de gesmolten chocolade. Voeg daarna de boter erbij en roer totdat het een geheel is. Voeg als laatste de gemalen hazelnoten toe en meng goed door. Laat het geheel goed opstijven.

Doe de vulling, als deze voldoende is opgesteven, vervolgens een spuitzak met een gladspuitmondje van 10mm. Spuit de vulling op een macaronschelp en druk een 2e schelp er tegen aan. Vul zo ook de rest van de hazelnoot macarons.

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By Niske, 9 maart 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie