Back to home
Cake, Glutenvrij, Melkvrij

Hazelnootpasta Cupcakes

In de maand mei organiseert Many van @mandyandmore weer de swiepswoepswap. Deze maand werd ik gekoppeld aan de @bakmuts de bak- en kookblog van Karima. Een foodblog met allemaal verschillende lekkere dingen. Heel veel dingen om te bakken, maar ook andere heerlijke recepten voor een lekkere maaltijd.

Mijn oog viel op haar hazelnootpasta taart of zoals ze het zelf noemt de Nutellataart, afkomstig uit het boek “Hoe word ik een een goddelijke huisvrouw?” van Nigella Lawson. En wat leuk dat boek staat ook in mijn kast. Het is zelfs een van mijn eerste bakboeken, die ik jaren geleden heb aangeschaft. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er al lang niet meer iets uit gebakken heb. Ik heb het er gelijk weer bij gepakt en ben er ook weer heerlijk doorheen gaan gaan bladeren. Toen kwam ik weer recepten tegen zoals de Coca-Cola Koek en andere lekker dingen.

Ik moest trouwens wel even zoeken waar het recept in het boek stond. In het boek van Nigella heet het recept “Torta alla Gianduia” een hele sjieke naam voor Hazelnootpasta taart.

Voor de swiepsoepswap geef je helemaal je eigen draai aan een recept van een andere foodblogger. Ik maakte er cupcakes van met een heerlijke toef chocolade banketbakkersroom. Ik maakte het recept natuurlijk helemaal melkvrij. Daarnaast was het recept van zichzelf al glutenvrij, dus is het helemaal dubbelop genieten met deze Hazelnootpasta Cupcakes.

Hazelnootpasta Cupcakes Recept

INGREDIËNTEN:

Cupcakes:
  • 5 Eieren
  • Snufje zout
  • 100 (plantaardige)Boter (kamertemperatuur)
  • 330 Hazelnootpasta (ik gebruik Damhert Chocopasta, omdat deze melkvrij is)
  • 1 el Water
  • 80 gram Hazelnoten
  • 80 gram Pure Chocola
Topping:

BENODIDHEDEN:

BEREIDING:

Maak de banketbakkersroom zoals beschreven staat op m’n blog. Wanneer je de banketbakkersroom van het fornuis haalt roer er dan de pure chocolade doorheen totdat deze helemaal gesmolten is en goed gemengd. Laat afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de hazenloten voor de zowel de cupcakes als de topping overheen. Rooster de hazelnoten 8 min in de oven. Mocht je hazelnoten met vel hebben gekocht, rooster ze dan 12 minuten en leg ze tussen en schone theedoek en wrijf de velletjes er af. Laat de hazelnoten goed afkoelen. Hak de hazelnoten fijn. Laat de oven op 180 C staan.

Smelt de chocola voor de cupcakes au-bain-marie en zet deze weg om iets af te koelen. Splits ondertussen de eieren. Klop het eiwit met het snufje zout op tot het stijf is. Mix in een andere kom de boter, hazelnootpasta en het water goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei eel toe en mix deze er doorheen. Mix de hazelnoten voor de taart en de gesmolten chocolade door het geheel. Als laats spatel je de opgeklopte eiwit er in 4 delen doorheen (opletten dat je spatelt en niet mixt). Doet het beslag in een spuitzak.

Doe de vormpjes in de cupcakebakvorm. Verdeel met behulp van de spuitzak het beslag over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes 30-35 minuten in de oven. Schrik niet als ze uit de ovenkomen dat ze gelijk inzakken. Dit hoort bij het recept. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Klop de chocolade banketbakkersroom goed op en doe het vervolgens in een spuitzak met een kartelspuitmond van 15 mm. Spuit op elke cupcake een lekkere toef banketbakkersroom en decoreer de hazelnootpasta cupcakes met de fijn gehakte hazelnoten.

Lekker Smikkelen,

Liefs Niske

By Niske, 20 mei 2021
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie