Back to home
Cake, Toetjes

Aardbeien Cakerol

In het voorjaar ben ik zo blij dat de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn. Bij ons thuis gaat er in deze tijden bijna dagelijks een doosje aardbeien doorheen tijdens ons dagelijkse fruitmoment. Ook ben ik dol op het verwerken van aardbeien in mijn baksels. Zo ook in deze heerlijke aardbeien cakerol. En heerlijk simpel recept, lekker voor bij de thee maar ook heerlijk als toetje.

Aardbeien Cakerol Recept

INGREDIËNTEN:

Biscuit:
  • 3 Eieren
  • 1/4 tl Zout
  • 90 gram Suiker
  • 1 tl Vanille
  • 95 gram Bloem
  • 25 ml Water
  • 50 gram Amandelschaafsel
Vulling:
  • 1/3 Banketbakkersroom
  • 100 ml Slagroom
  • 10 gr Suiker
  • 1/2 zakje Klopfix
  • 150 gram Aardbeien (gewassen en in stukjes gesneden)
Overig:
  • Poedersuiker

BENODIGDHEDEN:

  • Bakpapier
  • Theedoek
  • Vershoudfolie

BEREIDING:

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat in en bekleed deze met bakpapier. Spray ook het bakpapier in.

Doe de eieren, het zout, de suiker en de vanille in een kom en klop dit in enkele minuten luchtig. Dit is ongeveer een minuut of 6. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem er doorheen. Zorg dat het geheel luchtig blijft. Voeg als laatste het water toe en spatel het geheel voor de laatste keer goed door. Verdeel het beslag met een paletmes over de bakplaat en verspreid vervolgens het amandelschaafsel over het beslag.

Bak de biscuit ongeveer 12 minuten in de oven.

Wanneer de biscuit klaar is, leg deze dan gelijk op een theedoek. Verwijder het bakpapiertje en rol de biscuit daarna op. Laat de biscuit in de theedoek afkoelen.

Vullen:

Klop de afgekoelde banketbakkersroom nog een keertje goed door, zodat deze mooi glad is. Klop ook de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stevig.

Leg 2 stroken vershoudfolie, die elkaar iets overlappen, klaar op het aanrecht. Haal de biscuitrol uit de theedoek en leg deze op het vershoudfolie.

Verdeel als eerste de banketbakkersroom over de biscuitrol en daarna een laag slagroom. Verdeel als laatste de stukjes aardbei en rol daarna de cake met behulp van de vershoudfolie op en laat opstijven in de koelkast.

Haal de cakerol uit de koelkast. Verwijder de vershoudfolie. Snijd een klein stukje van beide kanten af en bestuif met poedersuiker. Klaar is je aardbeien cakerol!

Lekker smikkelen.

Liefs Niske

By Niske, 11 mei 2022
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie