Back to home
Koekjes, Lunch, Melkvrij, Ontbijt, Toetjes

Drie-in-de-Pan

Vroeger toen ik klein was zijn gingen we op vakantie naar Terschelling. Ik kreeg van mijn ouders daar een vakantieboek van Terschelling met allemaal spelletjes, kleurplaten en leuke activiteiten. Hier stond ook een recept voor drie-in-de-pan in. Het boekje heb ik al heel lang niet meer. Maar als ik aan drie-in-de-pan denk moet ik altijd weer aan Terschelling denken. Hier wel het recept van mijn eigen variant van de drie-in-de-pan. Lekker als toetje, maar zeker ook heel erg lekker om tijdens de lunch te eten.

INGREDIËNTEN:

  • 200 gram Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 225 ml (Haver)Melk
  • 1 Ei
  • 70 gram Rozijnen
  • 1 Appel (in kleine stukjes)
  • (plantaardige) Boter om in te bakken
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1/4 tl Kaneel

BEREIDING:

Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Doe de melk in twee delen bij de drogen ingrediënten en roer als goed door elkaar heen.

Voeg het ei door en roer nogmaals alles goed door elkaar.

Voeg de rozijnen, appelstukjes, suiker en kandeel door het beslag heen.

Laat een klontje boter smelten in de pan. Met behulp van een soeplepel maak je 3 hoopjes van beslag in de pan. Bak de drie-in-de-pan en als de bovenkant is gedroogd keer ze met een spatel om.

Bak dan de andere kant nog even bruin. Haal ze uit de pan. Bak de rest van je beslag op de zelfde manier tot deze op is.

Leg de drie in de pan op een bordje en bestrooi eventueel met (poeder)suiker.

Lekker smikkelen

Liefs Niske

Zie ook mijn andere lekkere tussendoortje:

Pindakaas havermout bananenbrood

By Niske, 19 januari 2021
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie