Back to home
Toetjes

Appeltjes onder de deken (Appel Cobbler)

Dit was een oude tradities bij ons thuis toen ik klein was: Met Sint Maarten maakte mijn moeder altijd pompoensoep en het toetje was “Appeltjes onder de deken”. Helaas is m’n moeder het recept van haar appeltjes onder de deken kwijt geraakt.

Later kwam ik er achter dat het toetje wat mijn moeder altijd met Sint Maarten maakte een Appel Cobbler was. In de loop van de jaren heb ik mijn eigen variant ontwikkeld. En dit is mijn versie van “appeltjes onder de deken”. Zodat jullie er nu ook van kunnen genieten.

Appeltjes onder de deken Recept

INGREDIENTEN:

Vulling:
 • 4 Jonagold Appels
 • 120 gram Fijne suiker
 • 2 el Maïzena
 • 1 tl Speculaaskruiden
Deeg:
 • 200 gram Bloem
 • 3 el Kristalsuiker
 • 1/2 tl Baking soda
 • 1/2 tl Bakpoeder
 • Snuf zout
 • 60 gram Boter (in kleine stukjes)
 • 1/4 tl (Appel)azijn
 • 150 ml Karnemelk of 150 ml
 • 1 el Kristalsuiker

BENODIGHEDEN:

 • Ovenschaal van 20×30

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vulling:

Schil de appels en snij ze in partjes. Meng alle ingrediënten voor de vulling met elkaar in een kom en doe deze in de ovenschaal.

Deeg:

Doe bloem, 3 el kristalsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Wrijf met de hand de boter er doorheen, totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Roer er in delen de karnemelk en de (appel)azijn doorheen totdat het een geheel is.

Schep met een lepel bergjes deeg op de appel laag. Bestrooi het geheel met de laatste eetlepel suiker.

Bak de cobbler 25 min in de oven.

Serveer warm, lekker met bv opgeklopte slagroom.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 10 november 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie