Back to home
Gebak

Luxe Appel Tartelettes

Zo schattig zijn deze luxe appel tartelettes. De kleine taartjes uit Frankrijk. En met de kaneelmousse er bovenop zijn ze extra luxe en extra lekker. Echt een herfst-feestje in je mond.

INGREDIËNTEN:

(voor 10-12 stuks)

Kaneelmousse:
  • 4 blaadjes gelatine
  • 350 gram Slagroom
  • 140 gram Volle Melk
  • 1 tl Kaneel
  • 80 gram Fijne Suiker
  • 2 Eidooiers
Amandelspijs:
Tartelettes:
Appelvulling:
  • 20 gram Boter
  • 2 Appels
  • 3 el Geleisuiker
  • 1/2 tl Kaneel
  • 30 gram Rozijnen
Spiegelglazuur:
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 gram Glucosestroop
  • 150 gram Suiker
  • 100 gram Water
  • 100 gram Gecondenseerde melk
  • Rode kleurstof (op gel basis)
  • 150 gram Witte chocolade
Afwerking:
  • 100 ml Slagroom
  • 3 tl Suiker
  • Dunnen schijfjes appel
  • Citroen sap

BENODIGDHEDEN:

BEREDING:

Kaneelmousse:

Week de gelatine minimaal 10 minuten in kout water. Klopt de slagroom en zet deze tot gebruik in de koelkast.

Doe de melk met kaneel in een steelpan en breng aan de kook. Meng in een andere kom de suiker en de eidooiers. Voeg de melk als deze kookt al roerend toe aan het ei mengsel en doe alles weer terug in de pan. Verwarm het geheel tot dat deze een temperatuur geeft bereikt van 82 graden. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat het geheel afkoelen tot 32 graden. Voeg deze dan toe aan de slagroom en meng tot een geheel.

Doe de mousse in een spuitzak en vul met behulp van de spuitzak de halve bol bakvormpjes. Strijk met een paletmes de vorm mooi strak af en plaats de mousse voor minimaal 3 uur in de vriezer.

Tartelettes:

Maak de tartelettes zoals beschreven in het recept voor tartelettes. Als de tartelettes in de vorm gekoeld zijn meng dan de amandelspijs samen met het ei tot een geheel. Vul de tartelettes met een halve theelepel amandelspijs en verdeel deze over de bodem. Bak de tartelettes af zoals beschreven is in het recept.

Appelvulling:

Schil de appel en snij deze vervolgens in blokjes van 0,5 cm. Smelt de boter in een koeken en bak de appelstukjes 4 minuten. Voeg de geleisuiker toe en bak nog eens 2 minuten. Doe het geheel in een kom en voeg er kaneel en rozijnen aan toe en laat alles afkoelen.

Spiegelglazuur:

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 min in kout water. Doe glucosestroop, suiker en water in een steelpan en kook het geheel tot 103 graden. Haal van het vuur af en voeg gecondenseerde melk en gelatine toe. Kleur het geheel met rode kleurstof en voeg als laatste de witte chocolade toe. Zorg dat alles glad is door het geheel te mixen met een staafmixer. Doe het geheel in een hoge beker.

In Elkaar Zetten:

Haal de bevroren kaneelmousse bolletjes uit de vorm en plaats deze op een rooster die je bovenop een bakblik plaatst. Giet het spiegelglazuur over de kaneel bolletjes zodat ze helemaal bedekt zij met glazuur. Vul vervolgens de tartelettes met het appelmengsel tot de rand. Plaats met behulp van een paletmes heel voorzichtig de kaneelmousse op de tartelettes.

Afwerking:

Klopt de slagroom met de suiker. Doe de slagroom in een spuitzak met een kartelspuidmondje. Garneer de tartelttes met opgeklopte slagroom. Besprenkel de dunne partjes appel met citroensap en steek deze tussen de slagroom.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 3 november 2020
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie