Dit was een oude tradities bij ons thuis toen ik klein was: Met Sint Maarten maakte mijn moeder altijd pompoensoep en het toetje was “Appeltjes onder de deken”. Helaas is m’n moeder het recept van haar appeltjes onder de deken kwijt geraakt.
Later kwam ik er achter dat het toetje wat mijn moeder altijd met Sint Maarten maakte een Appel Cobbler was. In de loop van de jaren heb ik mijn eigen variant ontwikkeld. En dit is mijn versie van “appeltjes onder de deken”. Zodat jullie er nu ook van kunnen genieten.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de appels en snij ze in partjes. Meng alle ingrediënten voor de vulling met elkaar in een kom en doe deze in de ovenschaal.
Doe bloem, 3 el kristalsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Wrijf met de hand de boter er doorheen, totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Roer er in delen de karnemelk en de (appel)azijn doorheen totdat het een geheel is.
Schep met een lepel bergjes deeg op de appel laag. Bestrooi het geheel met de laatste eetlepel suiker.
Bak de cobbler 25 min in de oven.
Serveer warm, lekker met bv opgeklopte slagroom.
Lekker Smikkelen
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.