Back to home
Gebak

Luxe Moccaslof

Deze maand doe ik weer mee aan de swiepswoepswap van @mandyandmore. En deze keer heeft Mandy mij gekoppeld aan @bydienty. Super leuk en ik was er gelijk heel blij mee. Want Diënty haar bakblog kende ik nog helemaal niet. Maar bij het zien van haar blog werd ik gelijk enthousiast om iets van haar te gaan maken. Ik zag al snel dat onze bakstijl redelijk dicht bij elkaar liggen, dus ruime keuze om iets te gaan bakken.

Het is de Luxe Moccaslof van Diënty geworden. Deze heb ik helemaal naar m’n eigen hand gezet door m’n eigen basis recepten voor o.a. sloffendeeg, banketbakkersroom en Zwitserse room te gebruik. Vooral bij de Zwitserse room kwam ik er achter dat onze verhouding geheel anders zijn.

Dus hierbij mij variant van de Luxe Moccaslof

INGREDIËNTEN:

(voor 2 Sloffen)

Sloffendeeg:
  • 260 gram Bloem
  • 170 gram (plantaardige)Boter
  • 170 gram Basterdsuiker
  • 1 Ei
  • 1/2 Citroen Rasp
  • 1/4 tl Zout
  • 2 tl Bakpeder
Spijs:
Topping:
  • 1x Recept voor banketbakkersroom
  • 1 tl Oploskoffie
  • 1/2 tl Water
  • 100 ml Slagroom
  • 3 tl Suiker
  • 1/2 zakje Slagroom versteviger
  • Moccaboontjes/chocolade versiering

BENODIGDHEDEN:

  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Sloffenring
  • Spuitzakken + verschillende spuitmondjes

BEREIDING:

Sloffen:

Doe alle ingrediënten voor het sloffendeeg in een kom en kneed alles door elkaar totdat het een samenhangend geheel is. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Maak het recept van het amandelspijs en r

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het sloffen deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit totdat het een dikte heeft van 8 mm. Steek met behulp van een sloffenring een deegplak uit in de juiste vorm. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en steek hier een tweede deegplak uit. Plaats de deegplakken op een met bakpapier bekleden bakplaat. Vet de Sloffenring(en) in en plaats deze er over heen. Als je 2 sloffen vormen hebt kan je ze tegelijkertijd bakken anders de sloffen een voor een.

Verdeel het spijs over de sloffen. Zorg dat je tot 1.5 cm van de rand afblijft met je spijs. Bak de sloffen in ongeveer 25 min gaar. Wanneer de sloffenbodems klaar zijn verwijder gelijk de sloffenring en laat de sloffen afkoelen.

Topping:

Meng 1 tl oploskoffie met 1/2 tl water.

Maak de banketbakkersroom volgens het recept op mijn site. Als je de banketbakkersroom van het vuur afhaalt. Weeg dan 100 gram banketbakkersroom af in een schaaltje en dek deze gelijk af met vershoudfolie. Doe bij de overgebleven banketbakkersroom een 1/2 tl opgeloste oploskoffie. Roer deze er door heen. Blijft dit herhalen tot de banketbakkersroom de juiste moccasmaak heeft. Doe ook de moccabanketbakkersroom in een schaal en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot gebruik.

Klop de mocca-banketbakkeersroom goed door en weeg vervolgens 100 gram gram mocca-banketbakkersroom af en doe deze in een kom. Doe de restvan de mocca-banketbakkersroom in een spuitzak. Klop de slagroom op met suiker en de slagroomversteviger. Klop ook de banketbakkersroom nog een keer goed door zodat hij soepel wordt. Meng de helft van de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom zodat het een Zwitserse room wordt. Doe de andere helft van de slagroom bij de 100 gram mocca-banketbakkersroom en meng tot een geheel.

Je hebt nu drie toppings. Doe ze allemaal in een spuitzak en voor een leuk effect kan je verschillende spuitmondjes gebruiken.

Doe eerst een laag mocca-banketbakkerroom op de sloffen. Laat dan je creatieve geest naar boven komen en wissel de verschillende toppings met elkaar af.

Versier de sloffen met mocca-boontjes of chocolade-versiering.

Geniet van deze heerlijke Luxe Moccaslof

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 28 november 2020
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie