Back to home
Glutenvrij, Taart

Glutenvrije Chocolade Taart

Als je deze heerlijke taart eet heb je niet door dat dit een glutenvrije chocolade taart is. Het recept is geïnspireerd op de Notentaart met Chocolade uit Capri uit de Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust. Maar deze vond ik zelf veel te zoet. Met een aantal aanpassingen heb ik er helemaal mijn eigen draai aan gegeven en is dit een heerlijke luxe glutenvrije chocolade taart geworden.

INREDIËNTEN:

Taart:
  • 225 gram Pure Chocolade
  • 9 Eieren (gesplitst)
  • 290 gram Boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram Suiker
  • Maizena (klein beetje)
Zwitserse room:
  • 4/5 deel Banketbakkersroom (op basis dus van 400 ml Melk)
  • 75 gram Hazelnootpasta
  • 265 ml Slagroom
  • 6 tl Suiker
  • 1 Zakje Slagroomversteviger
Walnoot nougatine:
  • 110 gram Walnoten
  • 30 ml Water
  • 90 gram Suiker

BENDOIGDHEDEN:

  • 2 Taartpannen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Spuitzak met spuitmondje van 1 cm
  • Kook/suiker thermometer
  • Hakmolentje van de staafmixer of keukenmachine
  • Hanmixer

BEREIDING:

Taart:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat deze afkoelen. Vet de 2 taartpannen in en bekleed de bodem met bakpapier. Voeg een beetje maizena in de taartpan en zorg dat er aan de zijkant van de pan een dun laagje maizena zit.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de boter en suiker samen tot een luchtige massa. Meng vervolgens de eidooiers er doorheen. Als laatste spatel de opgeklopte eiwitten luchtig door het beslag heen en zorg dat alles goed gemengd is.

Verdeel het beslag over de 2 taartpannen en bak ze 1 uur in de oven. Laat ze in de vorm afkoelen. Snij met een mesje lang de rand en haal de 2 taarten uit de pannen.

Walnoot nougatine:

Laat de oven op 180 graden staan. Doe de walnoten op een met bakpapier beleden bakplaat of doe ze in een oven schaal en rooster de walnoten 10 in in de oven.

Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook en laat het koken tot 170 graden (als je een thermomenter hebt gebruik deze dan, anders totdat het geheel een goudbruine kleur heeft). Zorg dat je tijdens dit proces niet in de pan roert.

Je kan natuurlijk ook andere noten gebruiken die je lekker vind

Als de karamel de juiste temperatuur heeft voeg de walnoten er toe en roer deze kort door en stort deze vervolgens op een met bakpapier bekleden bakplaat en laats het geheel afkoelen.

Snij de nougatine in grove stukken. Kies 12/15 mooie stukjes die je achter houd voor de decoratie van je taart. De rest doe je in het hakmolentje van de stafmixer of een in de keukenmachine en hak deze fijn.

Zwitserse Room:

Maak de banketbakkersroom zoals geschreven staat op mijn website op basis van 400 ml melk. Laat deze helemaal afkoelen.

Klopt de slagroom stevig met de suiker en het zakje slagroomversteviger.

Klopt de banketbakkersroom luchtig met de mixer. Mix er vervolgens de hazelnootpasta doorheen. Spatel als laats de opgeklopte slagroom er door heen en doe de vulling in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm.

In Elkaar Zetten:

Leg de eerste laag taart op een taartplatau. Spuit aan de buitenste ring van de taart toeven met de spuitzak en vul vervolgens rest van de taart op met de vulling. Strooi de walnoot nougatine er overheen. Leg de 2e laag taart hier bovenop.

Spuit aan de bovenkant zigzaggend een laag vulling op de taart. Laat nog enkele cm aan de buitenrand vrij. Verdeel weer walnoot nougatine over de vulling. Spuit dan aan de buitenkant toeven vulling. Plaats op elke toef een stukje achtergehouden nougatine.

Lekker Smikkelen en geniet van deze heerlijke glutenvrije chocolade taart.

Liefs Niske

By Niske, 15 december 2020
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie