Bij mijn schoonfamilie wordt er altijd met verjaardagen sloffen gegeten. Eigenlijk eten we altijd de traditionele met fruit. Voor sloffen heb je een echte sloffenring nodig. Maar voor deze mini-slofjes met aardbei gebruikte ik gewoon mijn muffin vorm. Hierdoor kan iedereen ook zonder een sloffenring, ook gewoon heerlijk genieten van een slofje.
BENODIGDHEDEN:
Doe alle ingrediënten voor de mini-slofjes in een kom en kneed alles door elkaar totdat het een samenhangend geheel is. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Maak het recept van het amandelspijs maar met een 1/2 ei extra. Rol vervolgens het amandelspijs tot een rol van 3 cm doorsneden. Laat ook deze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een muffinvorm in en knip kleine stukjes bakpapier uit en leg in elk bakje een kleine stukje bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 1 cm. Steek met een uitsteker van 5,5 cm rondjes uit het deeg. Doe de cirkels in de muffinvorm.
Snij van de spijsrol plakjes van 0,5 cm breed af en leg op elke deegrondje een plakje spijs.
Bak de slofjes in de over voor 20 min. Haal de slofjes gelijk uit de vorm door de vorm op z’n kop te houden en de zijkant van het blik kort op het aanrecht te tikken. Laat de mini-slofjes vervolgens afkoelen op een rooster.
Doe de banketbakkers room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak toeven van banketbakkersroom op de slofjes.
Maak de aarbeien schoon en zet op elk slofje een aardbei. Bestrooi de slofjes met een beetje poedersuiker voordat je de slofjes serveerd.
Lekker smikkelen
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.