Het is weer Sinterklaastijd en dat betekend weer veel lekkers in de winkel. Maar ook in de keuken kan je heerlijke dingen maken. Zoals deze overheerlijke gevulde speculaas met crumble. Een klassieke gevulde speculaas maar dan met een heerlijk crumble er boven op.
Doe de suiker, bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom en meg deze door elkaar geen.
Snij de boter met een mes in kleine stukjes en voeg samen met de melk bij de droge ingrediënten. Kneed alles met koelen handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast.
Roer de amandelspijs los met het ei en het water.
Verwarm de oven voor op 180 C graden.
Verdeel het deeg in 3/5 en 2/5 deel. Rol het deeg het grootste deel uit op een licht met bloem bestoven aanrecht. Bekleed hiermee de bodem en een deel van de randen van de bakvorm
Doe de amandelspijs boven op het deeg.
Rol het 2e deel van het deeg uit en bedek hiermee de amandelspijs. Zorg er voor dat de randen mooi op elkaar aansluiten.
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed door elkaar totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de gevulde speculaas.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 min gaar in de oven.
Laat de gevulde speculaas afkoelen voor dat je hem aansnijd.
Lekker smikkelen.
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.