Back to home
Hartig, Lunch, Muffins

Kaasmuffins

Deze kaasmuffins zijn echt ideaal voor bij een lekkere lunch of een high tea. Ik maakte ze voor mijn bakclub. Tussen het bakken is het ook erg lekker om af en toe even wat hartigs te eten.

De grap is dat ik misschien nog wel meer van hartig dan van zoet hou. Zo is echt traditie als ik een hele avond in de keuken heb staan bakken dat ik afsluit met een schaaltje chips. Van al het proeven van al het zoets tijdens het bakken, merk ik dat mijn lijf echt behoeft heeft aan zout.

Dus een keer een hartig recept kon natuurlijk niet ontbreken op mijn blog Vandaar deze lekker kaasmuffins. En net warm uit de oefen zijn ze nog het allerlekkers. Dus lekker aan de bak.

Kaasmuffins Recept

INGREDIËNTEN:

  • 250 gram bloem
  • 3 tl Bakpoeder
  • 110 gram geraspte Cheddar Kaas
  • 30 gram Basterdsuiker
  • 1/4 tl Zout
  • 1 Ei losgeklopt
  • 200 ml Melk
  • 80 gram gesmolten Boter

BENODIGHEDEN:

  • Muffinvorm voor 12 muffins
  • Bakspray/boter

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Vet de muffinvorm in met bakspray of boter

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Doet dit ook met alle natte ingrediënten in een andere kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten bij de natte ingredieënten tot dat het een geheel is. Het beslag hoort een beetje korrelig te zijn.

Vul de muffinvorm met het beslag.

Bak de muffins in de oven voor 15-20 min

Wanneer je de muffins uit de oven haalt, laats ze nog even 2 min in de vorm iets afkoelen. Haal ze daarna uit vorm en laats ze iets afkoelen.

Eet ze lekker lauw deze heerlijke kaasmuffins.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

Heb je ook al mijn heerlijke blueberry muffins gezien? Ook heerlijk voor bij een High Tea

By Niske, 30 oktober 2021
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie