Met dit basis recept voor cupcakes kan je zoveel kanten op dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Ik heb dit recept zo vaak gebruik als basis voor versierde cupcakes met marsepein. Je kan ze natuurlijk ook lekker versieren met een heerlijke toef botercrème.
Maar niet alleen met de versiering kan je variëren. Ook qua vulling kan je verschillende kanten op. Zoals lekker met stukjes chocolade of noten. De keuze is reuze. Wat ga jij er van maken?
voor 12 cupcakejes
Doe de papieren cupcake vormpjes in de muffin vorm en verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter samen met de suiker romig. Mix er daarna telkens één ei doorgeen. Wanneer het ei volledig is opgenomen voeg je het volgende ei toe.
Voeg de bloem toe aan het beslag en mix het geheel tot het een gladde massa. Als laatste voeg je de vanille essence en het zout toe.
Verdeel vervolgens het beslag over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 24min in de oven.
Voor het verdelen van het beslag kan je een ijsschep of twee lepels gebruiken.
Als de cupcakes klaar zijn prik met een satéprikker er in en als deze schoon er uit komt zijn de cubcakes klaar.
Ik maakte er deze heerlijke cupcakes versiert met botercrème en sprinkels.
Lekker Smikkelen
Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.