Ook in dit nieuwe jaar doe ik weer mee aan de swiepswoepswap van @mandyandmore. Voor Februari 2021 heeft Mandy mij gekoppeld aan @bakkenmetnadine. Wat een fijn bakblog met verschillende lekkere baksels zowel zoet als hartig. Voor deze swiepswoepswap is het de blueberry muffins met kruimel topping geworden. Ik maakte er natuurlijk een melkvrij recept van. Door de boter in de muffins te vervangen voor olie. Daarnaast heb ik er nog wat extra kaneel aan toegevoegd. De muffins zijn erg lekker geworden en hebben me al weer inspiratie gegeven om nog meer muffins met andere smaken te gaan maken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg alle ingrediënten in een kom en kneed de ingrediënten met de toppen van je vingers tot een kruimel. Wanneer de kruimel goed is zet deze dan tot gebruik in de koelkast.
Voeg alle natte ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens alle droge ingrediënt in een andere kom en roer alles door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix alles door elkaar tot dat het een geheel is.
Voeg als laatste voorzichtig de blauwe bessen toe. Hou nog 12 blauwe bessen achter.
Vul een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
Verdeel de kruimel over de muffins en steek in elke muffin tussen de kruimel nog een blauwe bes.
Bak de muffins 22 min in de oven en klaar zijn de blueberry muffins met kruimel topping.
Lekker Smikkelen
Liefs Niske
Zie hier mijn Luxe Moccaslof die ik voor de Swiepswoepswap van november 2020 maakte
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.