Back to home
Gebak, Toetjes

Witte chocolade Passievruchten Tartelettes

Na het maken van de luxe appel tartelettes kon het natuurlijk niet uitblijven om weer een nieuwe smaak te maken. Het zijn deze heerlijke witte chocolade passievruchten tartelettes geworden. Een heerlijk luxe gebakje of lekker als dessert bij uitgebreid diner.

Witte chocolade Passievruchten Tartelettes Recept

INGREDIËNTEN:

Witte Chocolademousse:
  • 2 1/2 blaadje gelatine
  • 300 ml Slagroom
  • 270 gram Witte Chocolade
  • 3 eieren
  • 40 gram suiker
Passievruchtenvulling:
  • 1 Blaadje Gelatine
  • 100 gram Suiker
  • 95 gram Passievruchten blokjes (uit de diepvries)
  • 1 Ei
  • 2 Eidooiers
  • 100 gram Boter (kamertemperatuur)
Deeg:
Spiegelglazuur:
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 gram Glucosestroop
  • 150 gram Suiker
  • 100 gram Water
  • 100 gram Gecondenseerde melk
  • Gele kleurstof (op gel basis)
  • 150 gram Witte chocolade
Afwerking:

BENODIGDHEDEN:

BEREIDING:

Witte Chocolademousse:

Week de gelatine minimaal 10 minuten in kout water. Klopt de slagroom en zet deze tot gebruik in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie en zet deze weg tot gebruik. Klop de eieren met de suiker in een andere schaal au-bain-marie tot deze 70 graden is. Haal de schaal van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe. Blijf het geheel mixen tot dat het 37 graden is. Voeg de witte chocolade toe en meng dit goed door. Spatel als laats de slagroom er doorheen.

Doe de mousse in een spuitzak en vul met behulp van de spuitzak de halve bol bakvormpjes. Strijk met een paletmes de vorm mooi strak af en plaats de mousse voor minimaal 3 uur in de vriezer.

Passievruchtenvulling:

Laat de blokjes met passievruchten ontdooien buiten de koelkast. Haal door een zeef om de pitjes er uit te halen. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.

Doe suiker, passievruchtensap, ei en eidooiers in een steelplan en verwarm het geheel tot 85 graden. Haal van het vuur af en roer de gelatine er doorheen.

Snij de boter in kleine stukjes en roer deze door de vulling. Laat de vulling opstijven in de koelkast.

Tartelettes:

Maak de tartelettes zoals beschreven in het recept voor tartelettes.

Spiegelglazuur:

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 min in kout water. Doe glucosestroop, suiker en water in een steelpan en kook het geheel tot 103 graden. Haal van het vuur af en voeg gecondenseerde melk en gelatine toe. Kleur het geheel met gele kleurstof en voeg als laatste de witte chocolade toe. Zorg dat alles glad is door het geheel te mixen met een staafmixer. Laat het glazuur iets afkoelen en doe het geheel in een hoge beker.

In Elkaar Zetten:

Haal de bevroren witte chocolademousse uit de vorm en plaats deze op een rooster die je bovenop een bakblik plaatst. Giet het spiegelglazuur over de witte chocolademousse zodat ze helemaal bedekt zij met glazuur. Doe de passievruchtenvulling in een spuitzak en vul de tartelettes met de passievruchtenvulling tot de rand. Plaats met behulp van een paletmes heel voorzichtig de witte chocolademousse op de tartelettes.

Afwerking:

Garneer de tartelettes met gouden suikerparels. Verkruimel de meringue in kleine stukjes en decoreer hiermee de rand van de chocolademousse. Geniet van deze heerlijke witte chocolade passievruchten tartelettes.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 26 januari 2021
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie