Kokosmakronen maak ik echt geregeld hier in huis, omdat mijn man Bas er heel erg gek op is het melkvrij is zodat we er allemaal van kunnen genieten. Daarnaast het bakken van kokosmakronen ook een mooie manier is overgebleven eiwit op te maken. Bij het bakken blijft er nog wel eens eiwit over. Zo zonden als dat in de koelkast blijft staan en je het 2 dagen later weer weg kan gooien. Dus maak ik er geregeld koksmakronen van, dan is de koektrommel weer lekker aangevuld.
Door geregeld kokosmakronen te bakken, weet je op een gegeven moment wat wel en wat niet werkt. Zo heb ik op een gegeven moment helemaal het recept naar mijn eigen hand gezet.
Zo hebben deze kokosmakronen de juiste kleur, zijn ze knapperig van buiten en smeuïg van binnen, precies zoals wij ze thuis het lekkerst vinden. Het recept kan je hier onder lezen, zodat jij ook de lekkerste kokosmakronen kun maken.
Voor ongeveer 12 kokosmakronen
Overig:
Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
Doe het eiwit, de suiker, de basterdsuiker en het zout in een hittebestendige kom. Verwarm het geheel au-bain-marie tot 60 ⁰C terwijl je goed blijft roeren. Haal de kom van het vuur als het eiwitmengsel de 60 ⁰C heeft bereikt. Voeg dan de kokos en de bloem toe. Zet het geheel weg maar zorg dat je tussen door af en toe even alles door roert.
Bekleed in de tussentijd een bakplaat met bakpapier. Leg hier de ouwelrondjes of rondjes die je een velletje snoeppapier knipt (In deze 10 min heb je daar mooi de tijd voor).
Doe het beslag in een spuitzak met een het spuitmondje. Spuit het beslag de ouwelrondjes. Zorg dat je een klein randje overhoud.
Bak de kokosmakronen 17 min in de oven en laats ze afkoelen op een rooster.
Lekker Smikkelen
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.