Back to home
Taart

Chocolade Pecannoten Vlaai

Dat ik een groot fan van chocolade ben schuif ik natuurlijk niet onder stoelen of banken. Chocolade in combinatie met noten is natuurlijk helemaal lekker. Deze lekkere chocolade pecannoten vlaai kan daarom altijd. Lekker voor bij de koffie of thee. Wanneer je deze chocolade pecannoten vlaai voor bezoek maakt heb je zeker succes.

INGREDIËNTEN:

  • 1x recept voor zoet korstdeeg
  • 250 gram slagroom
  • 70 gram pure chocolade
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 150 gram pecannoten

BENODIGDHEDEN:

  • Vlaaivorm 23 cm
  • Bakpapier
  • Bakbonen
  • Steelpannetje

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Volg de beschrijving voor het maken van het deeg en bekleed de vlaaivorm.

Leg een stuk bakpapier over het deeg in de vorm en vul deze met de bakbonen. Bak de bodem 15 minuten blind. Haal de bodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Bak de bodem vervolgens nog eens 10 minuten zonder het bakpapier en de bakbonen. Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen.

Voor de vulling doe je de slagroom en de chocolade in een steelpannetje en zet op matig vuur. Lat de chocolade volledig smelten en breng het geheel tegen de kook aan. Doe in een kom de suiker en de eierdooiers en klop deze met een garde even goed door elkaar. Voeg de helft van de room al roerend toe aan het suiker-eimengsel en roer deze goed door totdat alles goed is gemengd. Schenk dan alles terug in de pan. Zet het vuur laag en blijf roeren totdat het geheel is ingedikt.

Haal de pan van het vuur en voeg dan de vanille-essence en de pecannoten erdoorheen. Doe de vulling in de afgekoelde bodem en laat de vulling vervolgens volledig afkoelen en opstijven.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske

By Niske, 26 februari 2019
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie