Back to home
Basis

Zoet korstdeeg (basisrecept)

Dit basis recept voor zoet korstdeeg is voor allerlei soorten taarten en vlaaien te gebruiken gebruiken zoals bijvoorbeeld het recept voor chocolade pecannoten vlaai. Je gebruik het als basis, om vervolgens helemaal los te gaan met verschillende vullingen

INGREDIËNTEN:

  • 150 gram bloem
  • Snufje zout
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram koude boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel ijskoud water

BENODIGDHEDEN:

  • Vershoudfolie
  • Vlaaivorm (ingevet)

BEREIDING:

Doe alle drogen ingrediënten in een kom en roer deze door elkaar zodat deze gemengd zijn. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze bij de bloem. Meng alles door elkaar met een mixer. Je zult merken dat het nog een losse structuur van stukjes heeft.

Probeer zo koud mogelijk te werken bij dit deeg dus maak gebruik van een mixer ipv het te kneden met je handen.

Voeg het ei en het water toe en meng alles door elkaar totdat het een samenhangend geheel is. Maak van het deeg een bal en druk deze plat, zodat het een schijf wordt. Verpak het deeg in vershoudfolie. Leg het vervolgens in de koelkast en laat het 30 min koelen.

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit zorg ervoor dat deze iets groter is dan de bakvorm en 3 mm dik is. Bekleed de er de ingevette bakvorm mee. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. En zet het deeg 15 min weg in de koelkast.

Als je je deeg goed bestuift met bloem is het makkelijker om deze heel in de vorm te krijgen.

Dit is het recept voor zoet korstdeeg. Ga terug naar je recept waar in dit recept werd verwezen. Hierin staat hoe je het deeg verder moet verwerken.

Lekker smikkelen,

Liefs Niske

By Niske, 26 februari 2019
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie