Deze heerlijke klassieke scones uit Engeland kunnen natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Zo lekker bij een heerlijke kop warme thee of als onderdeel van een high-tea. Met dit simpele en lekkere recept heb je in een halfuurtje al heerlijke warme scones op tafel staan.
Ik vind ze zelf met lekkere frambozenjam en clotted cream het allerlekkerst. Lekker op een zondagmiddag als het buiten lekker aan het tikken is van de regen. Nu komt de herfst er aan dus lekker aan de scones binnenkort.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Zeef de bloem en de bakpoeder. Voeg het zout en de suiker toe en meng even kort door elkaar.
Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de rest.
Klop het ei samen met de melk door elkaar. Houd een halve eetlepel achter en doe de rest bij het geheel. Voeg al laatste nog de vanille toe.
Kneed het deeg tot de boter volledig is opgenomen en het een samenhangend deeg is.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1.5 cm. Steek met de vorm rondjes uit. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak van het overgebleven deeg een nieuwe bal en rol opnieuw uit. Steek rondjes uit totdat je 12 scones hebt uitgestoken.
Bestrijk de scones met het achtergehouden ei-melk mengsel en bak de scones in 10 tot 15 minuten licht bruin.
Laat ze even iets afkoelen, snijd ze dan open en eet de scones lekker op met jam naar eigen keuze en clotted cream.
Lekker smikkelen.
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.