Wat is er nou lekkerder dan op zondag ochtend lekker kaneelbroodjes bij het ontbijt te eten. De geur van gebakken brood en kaneel is toch om je vingers bij af te likken.
Met dit heerlijke recept kan ook jij ze lekker op tafel toveren en je tafel genoten blij maken.
(voor 24 stuks)
Meng in een kom bloem, melk, suiker, gist en zout en kneed met de deeghaken van je standmixer of handmixer en kneed het deeg 8 min.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg de boter klontje voor klontje bij het deeg. Doe er telkens een nieuw klontje bij als de vorige is opgenomen. Als alle boter is opgenomen mix het deeg nog eens 12 min.
Maak van het deeg een bal en leg dit in een met olie ingevette kome en dek deze af en laat hem 1 uur rijzen.
Meng in een kommetje de boter, suiker en kaneel goed door elkaar.
Bestuif je werkbank en rol het deeg uit tot een lap van 50×35. Smeer de vulling uit over het deeg. Rol het deeg op over de lange zijde zodat je een rol van ongeveer 50 cm hebt. Snij een 1 cm van beide uiteinde af. Snij de rol in 24 stukken van 1,5 cm en leg ze op 2 met bakpapier bekleden bakplaten. Dek af met vershoudfolie en laat ze 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts een ei en doe hier een klein snufje zout bij. Bestrijk de kaneel broodjes met een beetje ei en strooi er wat parelsuiker overheen. Bak ze 20 min in de oven.
Lekker smikkelen
Heb je ook het recept van mijn pompoen cinnamon rolls gezien? Ook heel lekker!
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.