De bekendste chocolade koekjes zijn natuurlijk de chocolate chip cookies. Vroeger heb ik heel wat van deze koekjes gegeten. Maar nog leuker is het om ze zelf te maken. Dat kan ook heel erg goed met dit recept.
Doe boter, suiker, vanille-extract en zout in een kom. Klop het geheel tot een romig en smeuïg geheel. Dit doe je eventjes zodat alles goed is gemengd en suiker en boter goed in elkaar zijn opgegaan.
Voeg bloem en backing soda er doorheen. Kneed als laatste de in fijne stukjes gehakte pure chocolade er doorheen.
Verdeel het deeg in tweeën en maak er 2 rollen van 2 cm doorsnee van. Rol beide rollen in vershoudfolie en leg deze minimaal 1 uur in de koelkast.
Omdat er geen ei in dit deeg zit, kan je heerlijk van het deeg snoepen tijden het het maken van dit recept. Maar pas op dat je niet alles opsnoept.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd met een mes de rollen in plakjes van 1 cm en leg deze op een met bakpapier bekleden bakplaat.
Laat tussen de koekjes nog wat ruimte, want de koekjes lopen iets uit tijdens het bakken.
Bak de chocolate chip cookies 16 minuten in de oven en laat de koekjes vervolgens op een rooster afkoelen.
Lekker Smikkelen
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.