Dit is een hele lekkere botercrème met Italiaanse meringue. Ideaal om mooie toeven te maken op bijvoorbeeld cupcakes of om je taart mooi mee af te werken.
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Doe de eiwitten met het snufje zout in de kom van de standmixer. Als de suikersiroop kookt maar nog niet de 118 graden heeft bereikt zet je de mixer aan het klopt de eiwitten stijf.
Als de eiwitten stijf zij en de suikersiroop is 118 graden haal deze dan van het fornuis en giet deze in een dun straaltje bij de eiwitten terwijl de mixer nog aan het draaien is.
Laat de mixer draaien en laat de meringue afkoelen tot ongeveer 35 graden. Snij ondertussen de boter in 15 kleine blokjes. Wanneer de meringue de juiste temperatuur heeft voeg dan een blokje boter er bij. Als deze helemaal is opgenomen doe je het volgende blokje bij en ga zo door tot je alle blokjes boter hebt toegevoegd.
Je botercrème is nu klaar. Als je wilt kan je deze een mooi kleurtje geven met behulp van kleurstof. Gebruik de botercrème met Italiaanse meringue zoals beschreven staat in het recept.
Zo maakte ik er deze mooie versierde cupcakes mee.
Lekker Smikkelen
Liefs Niske
Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske. Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.