Back to home

Bakken met Niske

Bakken met Niske

bakken met niske

Je had het je zo mooi voorgesteld hoe het moederschap zou zijn. De perfecte moeder te zijn door altijd lief en vol begrip te reageren naar je kinderen. Maar in de praktijk ben je constant druk in de weer met je gezin, werk en huishouden, waardoor je niet de moeder ben die je jezelf had voorgesteld.

Je holt de hele dag door, van je werk naar huis. Je haalt je kinderen op bij de opvang, daarna wil je nog een gezonde maaltijd op tafel zetten. Daarna begint het avondritueel van kinderen op bed leggen. Je hebt het gevoel geleefd te worden.  

Je hebt het voor de buitenwereld allemaal voor elkaar. Een energieke vrouw met een lieve man, leuke kinderen en een baan waar je met veel plezier naar toegaat. Alleen jij ervaart het helemaal niet zo. Jij ervaart het als heel erg hard werken om het perfecte plaatje neer te zetten. En het ziet er allemaal mooi uit, maar jij weet dat dit schone schijn is, je weet dat het aan alle kanten rammelt.

Herken je dit?

  • Al maanden roep je dat je echt een keer een dag voor jezelf gaat plannen! Je snakt naar een dagje sauna of gewoon met een boek op de bank. Maar aan het einde van het verhaal ben je steeds maar in de weer voor je kinderen, je partner, je werk, je familie en je vrienden. Het lijkt wel alsof er gewoon geen tijd overblijft.
  • Je agenda puilt uit van de verschillende afspraken. Vergaderingen en afspraken voor je werk, een afspraak voor je dochter om naar het consultatiebureau te gaan, de zwemles van je zoon. En laten we het niet hebben over het halen en brengen van en naar school en de opvang. Om even te ontspannen heb je 2 yoga lessen ingepland staan en een gezellig avond om bij te kletsen met je vriendin. Bij het zien van de planning op maandag krijg je buikpijn en weet je niet hoe je dit weer allemaal moet combineren.
  • Je hebt constant het gevoel van stress. Als je kinderen vervolgens niet mee willen werken en moeilijk doen bij het aantrekken van de jassen en schoenen, barst de bom en kan je alleen maar tegen ze schreeuwen en roepen. Hier voel je je achteraf gezien telkens weer heel erg schuldig over naar je kinderen.
  • Je zit in de actiemodus van acties doen en van de ene afspraak naar de andere afspraak. Alsmaar zo bezig met afspraken en het afwerken van to-do lijstjes waardoor je te weinig geniet van je kinderen.  
  • Je krijgt zo vaak het advies van anderen te horen: “Je moet wel genieten hoor, van de tijd met kleine kinderen. Deze tijd is echt het allerleukste. Voor je het weet is het voorbij.” Je wilt niets liever, maar je weet niet hoe je dit moet doen.

Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd krijgt

Hoe ziet je leven er dan over een half jaar uit? Vol met schuldgevoel naar je kinderen omdat je niet de moeder bent die je vindt dat ze verdienen? Ben je dan die moeder die steeds meer klaagt en ongelukkiger wordt, tot het punt dat je omgeving het ook echt aan je begint te zien en merken?

Je wordt steeds ongelukkiger en je sleept je steeds meer door de dagen heen, totdat het punt komt dat jij er helemaal doorheen zit. En dan kun je helemaal niet meer de moeder zijn die je voor ogen had.

Wil jij dit anders? Wil jij weer meer rust in je leven en in het moederschap ervaren? Waardoor je meer en meer die vrolijke, lieve enthousiaste moeder bent die je, voordat je moeder werd, voor ogen had? Dan wil ik jou daar graag mee helpen en gaan wij samen aan de bak!

Waarom werken met mij?

Bij mijn unieke concept Bakken met Niske gaat we letterlijk en figuurlijk aan de bak. Wanneer onze handen iets lekkers maken, praten we over hoe jij weer kunt genieten van je kinderen en het moederschap.

Als moeder weet ik dondersgoed hoe pittig de rol van moeder kan zijn. Met mijn ervaringen als moeder en mijn kennis als ergotherapeut kan ik je helpen bij het maken van keuzes.

Ik ga je leren om in te zien welke ballen van goud zijn en welke ballen je echt minder prioriteit mag geven. Beter een paar dingen goed dan alles maar half.  

We kijken naar hoe jij activiteiten anders kunt inrichten, waardoor je meer rust creëert en ruimte ervaart om weer te kunnen genieten van je rol als moeder.

Want blije moeders zorgen voor blije kinderen en blije kinderen zorgen voor een mooie toekomst.

Wat anderen over mij zeggen

Bakken met Niske is verrassend en écht anders dan traditionele coaching. Doordat te schakelen tussen bakken en de ‘coachvraag’ kreeg ik nieuwe inzichten. Niske heeft met haar ervaring als ergotherapeut veel kennis en vaardigheden in huis om je aan het denken te zetten. Ze kon goed de punten aanraken waar ik mag groeien. Het eindresultaat mocht er ook zijn, heerlijk gevulde speculaas en een recept dat ik nooit meer weggooi. Bedankt Niske!

Niske bied een luisterend oor, laat mensen in hun waarde. Je geeft mensen een gevoel van ‘veiligheid’ en integriteit, waardoor anderen hun persoonlijke verhalen/problemen met jou durven te delen.”