Back to home
Blog

Als het leven je citroenen geeft


Het leven gaat met ups en downs. Er komen vreugdevolle suikerzoete momenten in je leven voor, maar ook de minder leuke zuren momenten komen op je pad. Ieder mens heeft ze jij en ik. 


Bij het bakken maak je natuurlijk veel gebruik van het zoeten in alles wat je maakt, maar de citroen is met zijn zuurtje een graag geziene gast in de bakkerij. Zuur is namelijk de ideale tegen hanger van het zoete.


Zo vroeg iemand mij ooit: zou je willen dat het leven alleen maar leuk is? Daar dacht ik even over na. Misschien was mijn aller eerste primaire reactie wel ja. Maar ik liet het toch even helemaal op me inwerken. Om tot het volledige besef te komen dat het antwoord daarop volmondig: NEE was. Ga even bij zelf te raad. Of misschien had je dat al wel gedaan. Wat is jouw antwoord op deze vraag?  Ik vermoed het zelfde. 


Net zoals bij het bakken haalt het zuur en zoete op. Zo ook in het echt leven.  Het is echter wel de kunst om de waarde van het zuur te zien. 


En wat doe je als het leven citroenen geeft? Door de zure citroen heen bijten? In z’n puurste zin op eten? Kan je doen, maar wees lief voor jezelf.


Een hele bekende spreuk is: “Als het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van”.  

Maar als bakker maakt ik van citroenen een heerlijke citroen meringue taart of een lekkere lemoncurd. 

Maak iets moois van het minder leuke wat op je pad komt. Vind je dit misschien moeilijk? Laat me je helpen en dan gaan we samen aan de bak! Dank jij ik met je mee of we iets moois kunnen maken van jouw citroenen. 

By niskebakt, 30 september 2021
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bakken met Niske

Bakken met Niske

Welkom op mijn bakblog Bakken met Niske.  Zoals de naam van mijn blog al verklapt ben ik gek op bakken. Ik vind het leuk om heerlijke taarten te bakken. Maar ook ben ik dol op het maken van hartige gerechten. Je kunt dus wel zeggen dat mijn oven thuis geregeld aan staat, met iets lekkers er in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met inspiratie